Respectati-ne campionii!

Am citit mesajul postat de Cătălina Ponor, am avut senzaţia tristă a regretului că s-a născut în România. Poate că ţara nu a impiedicat talentul ei fabulos să iasă la iveală dar oamenii care conduc şi mulţi din cei ce fac parte din ea, da.

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, zeiţa de la Atena, aşa cum a fost numită după cele 3 titluri olimpice, aur cu echipa, aur la sol şi la bârnă toate în 2004, argint  la sol şi bronz cu echipa la Londra 2012, a  ridicat drapelul României pe cele mai înalte culmi şi sunt convins că ar fi trebuit respectată şi susţinută de toţi românii. Dar la români se uită foarte repede performanţele şi bineînţeles atunci când apare un subiect de presă numai bun de scandal precum cel cu drapelul sau cel cu alegerea gimnastei, ai noştrii devin ca nişte piranha. Probabil dacă era aleasă Larisa Iordache şi avea acelaşi rezultat problema era de ce nu a fost aleasă Cătălina Ponor pentru Rio. Asta-i mentalitatea românilor. Ar trebui să fim mândrii că noi suntem contemporani cu o astfel de gimnastă. Fata asta şi-a ajutat echipa cu preţul accidentărilor, poate, poate vom evita ruşinea de a nu ne califica cu echipa la Rio. V-o repet, Tokyo mă îngrozeşte!

13934652_523307371192373_6776573844094295345_n

Tu, Cătălina Ponor, pentru noi aştia care iubim sportul şi ţara asta, să ştii că eşti o campioană şi aşa vei rămâne veşnic în inimile noastre. Pentru noi a fost o mândrie că ne-ai reprezentat la Rio!

Un alt campion, Marian Drăgulescu, regele săriturilor aşa cum a fost prezentat de crainicul sălii la Rio, a reuşit buna performanţă să participe la olimpiadă la vârsta de 36 de ani, cu un palmares din care îi lipseşte aurul olimpic, bronz cu echipa şi la sărituri, argint la sol, toate la Atena. După retragerea pricinuită de dezamăgirea de la Beijing, Marian Drăgulescu s-a retras din activitate, dar campionatul mondial de la Glasgow din 2015 avea să-i aducă argintul mondial la sărituri, care la motivat şi implicit i-a adus calificarea la Rio. Nici Rio nu a fost cu mult noroc pentru “Marocan”, care a avut 2 sărituri aproape impecabile, doar punctajul arbitrilor la făcut să fie la egalitate cu un tânăr japonez, o decizie puţin nedreaptă. În final clasamentul la adus pe locul 4 la egalitate cu japonez dar din păcate departajarea a făcut-o o notă mai mare la execuţie a japonezului.

13925167_10205021058326027_7247461327254754082_n

Marian Drăgulescu nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul, medalie olimpică dar munca şi demnitatea cu care şi-a acceptat acea clasare dureroasă-locul 4, îl v-a face să “zboare” mereu prin mintea noastră a românilor şi probabil şi prin mintea actualilor şi viitorilor gimnaşti prin “săritura Drăgulescu”…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s