Prima scânteie la Rio

O zi de 11 august, a 7-a zi de jocuri, părea o zi ca şi celelalte, poate doar sportivii şi suporterii români, puţini de altfel  mai credeau într-o medalie la Rio…

Iată că sportul românesc mai tresare din când în când şi nu oricum, cu stil într-o competiţie în care am învins SUA, Rusia şi China la spadă feminin, practic ţările care îşi împart primele 3 locuri în clasamentul pe  medalii de la fiecare olimpiadă!

Primul meci, din sferturi, a fost şi cel mai greu având nevoie de minut de aur pentru a învinge în cele din urmă SUA 24-23.

De aici încolo totul a părut foarte uşor pentru “the powerpuff girls”, întâlnind pe rând echipa Rusiei, 45-31 şi campioana olimpică de la Londra 2012, China 44-38!

O victorie şi o primă medalie aşteptată cu atâta emoţie de româmii de acasă şi nu numai, o tresărire de orgoliu a unor fete minunate de 5 ori campioane europene şi de 2 ori campioane mondiale, practic singura medalie care le lipsea era cea olimpică.

scrima

Loreda Dinu, Simona Gherman, Simona Pop, Ana Maria Popescu campioane olimpice La Rio şi veşnic campioane în inimile noastre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s